Undead Girl Gang – Lily Anderson

Lokakuu on ihana kuukausi ja syksy on ihanaa aikaa. Rakastan pimeitä, sateen ja märän maan tuoksuisia iltoja, ihan juuri usvaksi sakeutuvaa ilmaa, syystuulia ja pyöriviä lehtiä. Siksipä olenkin kahlannut niin booktubea kuin goodreadsiakin läpi, haalien käsiini hyytäviä, kutkuttavan jännittäviä, selkäpiitä karmivia kirjoja. Booktubea selaillessani törmäsin suositukseen tästä kirjasta.

Undead Girl Gang kertoo parhaista ystävyksistä, Milasta ja Rileystä, jotka asuvat pienessä Cross Creekin kylässä. Mila on perheessään vähän ulkopuolinen ja Riley on paikallisen hautausurakoitsijan tytär, eli luonnollinen valinta kiusaajien silmätikuksi. Kirja lähtee liikkeelle Rileyn tapaturmaisesta kuolemasta, jonka Mila vannoo olleen murha. Kukaan ei kuitenkaan Milaa kuuntele, sillä Rileyn kuolemaa edelsi kahden teinitytön itsemurhat, joihin Rileyn kuoleman epäillään myös liittyvän. Mila ja Riley ovat harjoittavia noitia, ja kun heidän tukikohtanaan toimineeseen hylättyyn taloon toimitetaan ikivanha loitsukirja, josta löytyy loitsu kuolleiden herättämiseksi, Mila tulkitsee tämän merkiksi Rileyltä.

Sanomattakin selvää, että Mila rikkoo kaikkia wiccan sääntöjä puuttuessaan elämän kulkuun näin radikaalisti. Hän on kuitenkin päättänyt tuoda Rileyn takaisin hinnalla millä hyvänsä, eikä kaihda mitään keinoja saadakseen parhaan ystävänsä takaisin – ja totuuden tämän kuolemasta selvitetyksi.

Kirja on todella viihdyttävä, nopea luettava. Se on kirjallisilta ansioiltaan hyvin keskinkertainen, paikoin jopa huono. Kirjan loppuratkaisun arvaa suunnilleen tokalla sivulla, mutta lukija totta kai lukee toivoen olevansa väärässä. Asiat toimivat todella sutjakkaasti ja vaikka taikatavaraliikkeen vanha Toby varoittaa Milaa mustan magian harjoittamisesta, ei siitä käytännössä sitten kuitenkaan ole oikeasti juuri seuraamuksia. Kaikki tässä kirjassa on vähän turhan suoraviivaista, vähän turhan kliseistä, vähän liian stereotyyppistä.

Ihan hauska lukukokemus, mutta jos nyt saisin päättää lukisinko tämän vai käyttäisinkö aikani johonkin muuhun, niin söisin mieluummin vaikka karkkia niin kauan, että maha tulee kipeäksi.

Listening Library
Lukija Rebecca Soler
2018
8t 20min
☆☆

Oma ostos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s