Kummitus – Johanna Jasmine

Johanna Jasmine ja Kummitus ovat molemmat minulle uusia tuttavuuksia, joihin törmäsin tutustuessani tämän vuoden sarjistarjontaan. Alkuvuodesta ilmestynyt Kummitus on Johanna Jasminen esikoisteos, mutta ilmeisesti Kummitus on ollut esillä Ilta-Sanomissakin! 😮 Tunnustan, etten ole koskaan laittanut ropoakaan Ilta-Sanomiin, eli valitettavasti Kummitus on niiltä osin livahtanut minulta ohi. Tosin sarjiksista päätellen ei ole ihan tavatonta, että kummitukset jäävät ihmisiltä huomaamatta. ~.n

Kummitus on osaksi kokoelma strippejä, mutta toisen osan muodostaa yhtenäinen kertomus kummituksesta, jonka Tuoni kaappaa mukaansa auttamaan lemmenhuolissa. Molemmat muodot toimivat tosi hyvin ja vaikka yritin ihan oikeasti pitää pokkani, räkätin työpisteelläni ajoittain kuin mielipuoli.

Toisaalta Kummituksen huumori on vähän lapsellista ja tavallaan pikkuisen epäsovinnaista ja vähän räävitöntäkin, mutta toisaalta se on myös mietteliästä ja jollain tapaa kommentoivaa. Riippuu tietysti millaisesta huumorista kukakin tykkää vai tykkääkö mistään. Omaan nauruhermoon Kummitus osui ihan täysillä.

kummituksetmeikkaamassa

Pienistä kummituksista on mahdotonta olla tykkäämättä. Otukset ovat hellyyttäviä ja hyvin yksinkertaisesta olemuksestaan huolimatta hyvin mieleenpainuvia. Pohdin tätä lukiessani, että millähän verukkeella saisin tämän ujutetuksi yläkoulun lukudiplomin sarjisosioon, sillä mitään ihan hirveän suurta sivistysarvoa Kummituksella ei sinällään ole. Onneksi Johanna Jasmine kuitenkin yllätti positiivisesti, ja toinen puoli albumista nojasikin sitten suomalaiseen kansanmytologiaan. Jos siinä ei ole riittävästi syytä niin ei sitten missään!

tilulilujasilleen

Kummitukseen on piilotettu hyvin historiallisia faktoja, jotka eivät välttämättä edes rekisteröidy sellaisina, mutta jäävät kuitenkin mieleen. Lisäksi myös muut taiteilijan luomat hahmot ovat loistavia, persoonallisia ja hauskoja, kuten Tuoni ja Louhi, joihin päästään albumissa tutustumaan.

Kummitus ja Johanna Jasmine ovat minulle siis tervetulleita uusia tuttuja, joiden jatkoa seurailen mielenkiinnolla! Suosittelisin tätä ihan kaikille, paitsi niille, joilla ei ole huumorintajua. Huumorintajuttomat älkööt vaivautuko.

Tilulilu ja silleen! ❤

Zum Teufel
2018
ISBN 978-952-5754-68-1
96 s.
☆☆☆☆☆

Kirjaston kirja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s