Ink in Water – Lacy J. Davis & Jim Kettner

Kuten todettua, sarjakuva on hyvä väline tunteiden ilmaisuun. Lacy Davisin omelämäkertateos Ink in Water on hyvä esimerkki siitä, kuinka kuvien kautta on helpompi kuvata tunteita ja tilanteita, jotka eivät ihan käy terveeseen järkeen.

Lacy sairastuu syömishäiriöön. Ensin hän ei halua nimetä sitä, myöhemmin hän uskaltaa jo kutsua sitä anoreksiaksi. Hänen kertomuksensa alkaa sairastumisesta ja kuvaa hyvin polveilevaa sairastamisen ja sittemmin toipumisen polkua. Sarjakuva on mustavalkoinen ja hyvin tummasävyinen. Kuvien kerronta vaihtelee Lacyn mielialojen mukaan, toisinaan kuvat ovat teräviä ja selkeitä, Lacy näyttää nuorelta ja voimakkaalta, toisinaan hänen piirteensä valuvat ja sulautuvat tummaksi sotkuksi, kuten hänen mielensäkin.

Tunnelma teoksessa pysyy kuitenkin toiveikkaana, ehkä kenties jo siksikin, että teoksen alaotsikkona on lupaava “…or, how I kicked anorexia’s ass & embraced body positivity”. Lukijalle luvataan siis jo alussa, että tässä käy ihan hyvin. Ink in Water on kuitenkin hyvin tunteikas matka ja Lacylle tapahtuu kaikenlaista. Reitti sairastumisesta sairauden tunnustamiseen ja sitten toipumiseen on pitkä, eikä Lacy aina voi luottaa ympärillään oleviin ihmisiin.

Itse en ole koskaan joutunut sellaiseen tilanteeseen, jossa syömishäiriö olisi vaikuttanut elämääni. Monet eivät ole elämässään yhtä onnekkaita ja uskon, että Lacyn selviytymistarina voi omalla tavallaan auttaa ja tukea niin ongelman myöntämisessä kuin avun hakemisessakin. Ja hei, sinä lukija, jos tarvitse apua, niin SYLI auttaa. ❤ Tsemppiä!

New Harbinger Publications
2017
ISBN 978-1-62625-831-0
256 s.
☆☆☆

Kirjastosta lainattu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s