The Next One – Kalle Veirto

Kalle Veirtoa on Lukeva peikko lukenut aikaisemminkin, silloinkin ihan yhtä kirjan urheilulajista tietämättömänä kuin nytkin. Veirton kirjoissa ja kirjoitustyylissä on kuitenkin aina jotain sellaista, joka viehättää myös niitä lukijoita, jotka eivät urheilusta (tässä nimenomaisessa tapauksessa jääkiekosta) niin perusta.

The Next One kertoo Pasi K. Rannasta, ysiluokkalaisesta, joka joutuu erehdyksen takia koulunsa luovalle luokalle. Pasi ei ole erityisen luova, mutta keksii kuitenkin jotain, mistä saattaisi olla kiinnostunut – verkkokommentaattorin ja selostajan hommat. Hän aloittaa kolme kuukautta kestävän projektin, jonka aikana hän opettelee paitsi kommentoimaan asiantuntevasti verkkopalstalla, myös selostamaan – joskin se selostusosa tässä jää vähän paitsioon, mikä tekee mielestäni kirjasta realistisemman. Tietysti olisihan Pasi voinut vaikka selostaa nauhoitettujen otteluiden päälle ja ladata videot Youtubeen, sekin kun tässä kirjassa on aika vahvasti läsnä.

Pasi kehittelee projektia varten itselleen nettipersoonan, The Next Onen, josta voidaan olla montaa mieltä. Toisaalta TNO (kuten hänet pian foorumeilla tunnetaan) on kommentaattorimaisen rääväsuinen ja laukoo ehkä vähän varomattomastikin asioita, mutta toisaalta hän ei oikeasti mieti yhtään sanomisiensa seurauksia. Tai ehkä miettii, muttei ihan oikealta kantilta.

Kirjan 145-sivua on käytetty todella hyvin. Kirjassa on koukkuja ja ihan kaikkia asioita ei sanota suoraan ainakaan heti alkuun. Lukijalle jää aika paljonkin ihmeteltävää, mutta älkää huoliko, lopussa saadaan vastaus kaikkeen. Tykkään Veirton tyylistä tuottaa kevyitä, sujuvalukuisia kokonaisuuksia, joita on kiva suositella esimerkiksi lätkää tai säbää harrastaville nuorille. Tai mitä muita urheilulajeja Veirton kirjoissa nyt sitten onkaan. Itse olisin toivonut, että Pasin oma harrastus, darts, olisi kirjassa noussut vähän enemmänkin pintaan, sillä se vaikuttaa ihan oikeasti mielenkiintoiselta, toisin kuin lätkä, sori vain. ~__n ❤

Karisto
2016
ISBN 978-951-23-6147-2
145 s.
☆☆☆☆

Kirjastosta lainattu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s